Familie Bos ziet niets in overstap op witte leghennen„Wij willen de komende jaren bruine leghennen blijven houden zolang er vraag naar is en de prijsverhouding zo blijft zoals deze nu is met bruine en witte eieren”, zegt leghennenhouder Gerben Bos.18 maart 2025Ondernemen1 reactie
Eierschaal als diervoeding: nog steeds een risico op salmonella of slimme investering?Na de storm van salmonellaberichtgeving is de eischaalsector druk bezig met doorontwikkelen. Wat is de status daar nu van? Schaffelaarbos, productent van eierproducten, legt het uit tijdens de Pluimvee Inspiratiedag.17 maart 2025Voer
LPX neemt voormalige zuivelfabriek over voor productie innovatieve ei-ingrediëntenLPX, producent van innovatieve ei-ingrediënten voorkomend uit de familie Lemmers uit Weert, heeft een voormalige zuivelfabriek in Dronryp (F) overgenomen voor de productie van hoogwaarde eibestanddelen voor de snelgroeiende markt van premium diervoeding.17 maart 2025Markt eieren
Ketenpartijen willen mee, ziet Alex Datema (Rabobank): 'Beloon boeren voor duurzaamheid'In haar agrofoodvisie ziet de Rabobank in 2040 een sector waarvan het productievermogen is afgenomen, maar het verdienvermogen verbeterd. „Om daar te komen, zal de sector flink moeten veranderen”, zegt Alex Datema, directeur Food en Agri bij de Rabobank.16 maart 2025Politiek en beleid5 reacties
In strijd tegen vogelgriep: waarom pluimveehouders een lasersysteem overwegenEen laserstraal die vogels van je bedrijf verjaagt. Is dit de oplossing om vogelgriep op je bedrijf te voorkomen? Tim Wissink en Corné Sweep presenteerden hun product aan tientallen pluimveehouders. Boeren reageerden geïnteresseerd.14 maart 2025Aandoeningen1 reactie
Groothandel en eiverwerkers betalen inmiddels meer voor eieren dan consumentDe NOP en Weser-Ems eiernoteringen stabiliseren deze week. Is de piek bereikt? De groothandel en eiverwerkende industrie hebben het echter moeilijk omdat ze inmiddels meer betalen dan consumenten. Wat betekent dit voor Pasen?14 maart 2025Markt eieren
'Reiniging en ontsmetting na salmonellabesmetting maatwerk per leghennenstal'„Een op maat gemaakt plan van aanpak is nodig bij de aanpak van Salmonella op leghennenbedrijven. Het toepassen van Thermokill is regelmatig onderdeel van zo’n plan van aanpak.”13 maart 2025Hygiëne
Fotoserie: 'Het leven is hier in Frankrijk goed als vleeskuikenhouder'„Minder regelgeving, goede verdiensten, mest brengt geld op en een fijn klimaat voor het houden van vleeskuikens”, somt William Vogels op. Hij houdt 120.000 vleeskuikens in het Franse Bretagne en zoekt opvolger(s).12 maart 2025Buitenland