Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden op 4 november 2020.
Online uitzending Huisvesting vleeskuikens: toekomstbestendig door innovatie en samenwerken
4 november te Online
Online uitzending Huisvesting vleeskuikens: toekomstbestendig door innovatie en samenwerken
Informatie
Iedereen kent het belang van goede huisvesting bij vleeskuikens. Tijdens deze live uitzending gaan deskundigen aan de hand van praktijkvoorbeelden in op dit thema Huisvesting vleeskuikens: toekomstbestendig door innovatie en samenwerken.
Heeft u de uitzending gemist? Geen probleem! Meld u aan en kijk de volledige uitzending terug!
Wilt u de online uitzending terugkijken?
Programma
1
Opening door Reinout Burgers, chef-redacteur van Pluimveeweb
20:00 tot 20:05
Wat zijn de onderwerpen en met wie gaan we de gesprekken aan.
2
Video en in gesprek met vleeskuikenbedrijf Kuijpers
20:05 tot 20:15
De familie Kuijpers bouwde een vleeskuikenbedrijf met vier afdelingen voor elk 64.000 reguliere vleeskuikens, waarin ze broedeieren in de stal laten uitkomen in een patiosysteem. Het bedrijf wil emissievrij en fossielvrij zijn en kent bijvoorbeeld geen gasaansluiting. Met de warmte van de oude kuikens verwarmt Kuijpers de afdelingen van de jonge kuikens en zijn broederij. De familie wil in de nabije toekomst doorgroeien naar 1 miljoen vleeskuikens en ook een slachterij bouwen op het bedrijf. De familie nam hun zogeheten Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) vorig jaar mei in gebruik en Marcel Kuijpers vertelt hoe belangrijk samenwerking met gespecialiseerde bedrijven is om door innovatie toekomstbestendig te worden.
3
In gesprek met Maurice Ortmans (Inno+)
20:15 tot 20:35
Maurice Ortmans van Inno+ vertelt over hun bijdrage aan het NGB om energieneutraal vlees te produceren, maar hij geeft ook uitleg over het door Inno+ ontwikkelde Duurzaamheidsdashboard met de acht belangrijkste duurzame parameters, zoals CO-2 uitstoot (global warming), verzuring, waterverbruik, landgebruik, fossiele energieverbruik, eutrificatie, geur en fijnstof. Aan de hand van voorbeelden geeft Ortmans aan hoe je duurzaamheid concreet kunt maken en aan welke knoppen een vleeskuikenhouder kan draaien om een positievere duurzaamheidscore te behalen. Heeft u tijdens de live uitzending vragen aan Maurice dan kunt u deze direct stellen via de chat.
4
In gesprek met Hans van Diem (Signify)
20:35 tot 20:55
Hans van Diem van Signify vertelt over het ‘lichtplan’ op het NGB en hij geeft ook inzicht wat licht kan doen met de gezondheid en welzijn van mensen en vooral welke invloed licht heeft op vleeskuikens zoals stress, uitval en gezondheid. Wat voor positief effect dit vervolgens heeft op kostenreductie, voederconversie en vleeskwaliteit. Licht heeft een geweldig effect op leven en het doel van Signify is om welzijn en prestaties van onder meer vleeskuikens te verbeteren. Ook Hans staat klaar om al uw chatvragen te behandelen tijdens deze live uitzending.
5
Beantwoorden van binnengekomen vragen
20:55 tot 21:00
Maurice Ortmans, Hans van Diem en pluimveehouder Marcel Kuijpers staan klaar om uw vragen te beantwoorden