UPP nodigt pluimveehouders uit voor informatieavonden
„De positie van de Nederlandse pluimveehouders in de voedselketen is niet best. De prijsdruk is groot.
Prijsvorming vindt plaats aan het eind van de keten, bij retail, industrie en andere afnemers. De pluimveehouder is verworden tot grondstoffenleverancier en prijsnemer”, zegt Ketels.
„De verdeling van de marges in de keten is scheef. Een alsmaar kleiner aandeel van de consumentenprijs komt op het boerenerf. Ondertussen nemen de kosten jaarlijks toe. Verdere schaalvergroting, efficiënter produceren en nog scherper inkopen bieden onvoldoende soelaas. De rek is eruit! De oplossing zit aan de verkoopzijde en betere samenwerking in de keten. De UPP is er voor een betere toekomst voor pluimveehouders, in een sterke vooruitstrevende sector. Op onze informatieavonden leggen we uit hoe”, zegt de UPP-voorzitter.
Vleeskuikenhouders en legpluimveehouders worden geïnformeerd over de manier waarop de UPP de positie van leden-pluimveehouders structureel gaat verbeteren, door samen te werken aan ketenkracht. „Tijdens de avond leren pluimveehouders ook van andere initiatieven en is er gelegenheid om vragen te stellen. Aan de bar kunnen pluimveehouders napraten met collega’s en bestuursleden”, geeft Ketels aan.
Programma
19.30 uur Inloop en ontvangst met koffie
20.00 uur Welkom door de voorzitter
20.15 uur Uw positie in de keten, nu en in de toekomst
20.45 uur Leren van bestaande producentenverenigingen
21.30 uur Discussie: Samen sterk voor ketenkracht en een duurzaam verdienmodel
22.00 uur Afsluitende borrel
Data en locaties
Aanstaande maandag 4 juli is de eerste informatieavond bij Grand-Café Hofsteenge, Hoofdstraat 23, 9451 BA in Rolde. In verband met de beperkte ruimte en de catering is aanmelden gewenst. Klik hier om je aan te melden.
Volgende week dinsdag 5 juli is de tweede informatieavond bij Partycentrum Floor, Dorpsstraat 36, 6741 AL in Lunteren. In verband met de beperkte ruimte en de catering is aanmelden gewenst. Klik hier om je aan te melden.
Maandag 11 juli is de derde informatieavond bij Hotel Asteria Venray, Maasheseweg 80A, 5804 AD in Venray. In verband met de beperkte ruimte en de catering is aanmelden gewenst. Klik hier om je aan te melden.
Entree
De entree is gratis. De informatieavonden zijn alleen toegankelijk voor vleeskuikenhouders en legpluimveehouders. Erfbetreders, media en andere geïnteresseerden kunnen informatie opvragen via e-mail of telefonisch contact opnemen met één van de bestuursleden.
„Als bestuur nodigen we alle pluimveehouders van harte uit. We hopen alle pluimveehouders in Nederland op één van onze drie informatieavonden te ontmoeten. We kijken uit naar goede zinvolle discussies, waardoor duidelijk wordt wat de UPP voor pluimveehouders kan betekenen”, zegt Ketels.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: Unie van Pluimvee Producenten