Vleeskuikenhouder Arjen Kocks: ‘Het was een onvergetelijke ervaring’
Donderdag 2 juni, de dag van de Alpe d’HuZes, begon voor Kocks vroeg. Om kwart voor drie in de ochtend vertrok hij van zijn hotel bovenop de berg naar de start onderaan de berg Alpe d’Huez. Daar moest hij wachten tot de start van het evenement om half 5. „Gelukkig hoefden we niet op straat te wachten. Een kroeg in de buurt van de start was speciaal open voor de deelnemers van de Alpe d’HuZes.”
Samen met zijn neef Rob Koers startte Kocks aan de eerste beklimming. „De eerste keer hebben we zoveel mogelijk doorgelopen. We zijn maar twee keer gestopt om even wat te drinken of te eten.” Met 1 uur en 48 minuten waren de twee boven. „De eerste keer ging heel goed. Na wat eten en drinken bij het oppeppunt van BIG Challenge gingen we met de skilift weer naar beneden.”
Kocks had zich voorgenomen om niet met de skilift naar beneden te gaan. Hij wilde fietsen bovenaan de berg neerzetten zodat hij fietsend naar beneden kon. „Maar toen ik bij de organisatie vroeg hoe ik dat kon regelen werd me dat sterk afgeraden. Uiteindelijk ben ik ook blij dat ik dat niet gedaan heb. We wilden gewone fietsen gebruiken maar die zijn niet geschikt voor op de berg met al die bochten.”
Lees het complete artikel op www.veld-post.nl, de agrarische nieuwssite voor Noord-Nederland.