Clazing neemt pluimveeslachterijen Van Miert en Mieki over van De Heus
Voor het behoud van een vitale vleeskuikensector vindt De Heus het belangrijk dat er voldoende slachtcapaciteit in Nederland blijft. Om bij te dragen aan het behoud van deze slachtcapaciteit heeft De Heus recentelijk een overeenkomst gesloten om de slachterijen van Van Miert en Mieki Hunsel over te nemen.
De Heus heeft altijd gezegd zich primair te willen blijven richten op haar kernactiviteit; diervoeders. In Clazing vond De Heus de juiste partner om haar belang in de slachterijen van Van Miert over te nemen. Met deze stap worden twee toonaangevende pluimveeslachterijen bij elkaar gebracht en ontstaat er een combinatie met veel toekomstperspectief.
Zelfstandige koers voortzetten
Pluimveeslachterijen Clazing en Van Miert blijven hun eigen zelfstandige koers voortzetten onder de gezamenlijke leiding van de gebroeders Wim en Adrie Clazing en Jerry van Miert, waarbij zij op zoek zullen gaan naar mogelijkheden voor de beide organisaties om elkaar te versterken.
De locaties van Van Miert in Breukelen en Hunsel blijven in operatie. De werkgelegenheid blijft geborgd. Als minderheidsaandeelhouder in de nieuwe combinatie zal De Heus zich niet hoeven te bemoeien met de dagelijkse leiding, zodat zij zich kan richten op haar kernactiviteiten. Dit stelt de kuikenplanning van De Heus Voeders bovendien in staat om de samenwerking met andere slachterijen te continueren. De Heus zal zich daarnaast blijven inzetten voor het behoud van een sterke vleeskuikensector, stelt de voerfabrikant.
'Hele sector gebaat bij voldoende slachthaken'
„De hele Nederlandse vleeskuikensector is erbij gebaat dat er voldoende slachthaken in Nederland over blijven. Niet alleen voor conceptkuikens voor de retail, ook voor reguliere vleeskuikens voor de foodservice, convenience en het horeca stuk. Vanwege de Europese lockdowns als gevolg van Covid-19 is die markt nu sterk ontwricht. Nederland was altijd sterk in die markt. Bij De Heus voorzien we ook een goed toekomstperspectief voor het houden van reguliere vleeskuikens in Nederland. Om ervoor te zorgen dat er voldoende slachthaken in Nederland blijven, hebben we onze verantwoordelijk genomen door Van Miert en Mieki over te nemen.” Dat zei Nanko van der Wens, sectordirecteur vleeskuikens van De Heus Voeders eind januari tegen Pluimveeweb.nl. Nu Clazing de beide slachterijen overneemt van De Heus, blijven die slachthaken dus aanwezig.