Prestaties verbeteren door onderzoek
Praktijk proefstal vleeskuikens
Juiste verwachtingen schetsen
Omdat de omstandigheden in de praktijk kunnen verschillen van die in onze proefstal hebben we voor deze combinatie gekozen. Denk bijvoorbeeld aan een hogere ziektedruk, meer rondes, andere verzorging, meer dieren en andere voersystemen. Bovendien vinden we het ook belangrijk om naar de ervaringen van de vleeskuikenkuikenhouder te luisteren. Die bevindingen nemen we mee in de productontwikkeling. Kortom, de combinatie van proef- en praktijkstal zorgt dat we de juiste verwachtingen kunnen schetsen en onze klanten van een passend advies kunnen voorzien.
In twee compartimenten verdeeld
De praktijkstal is in de lengte verdeeld in twee compartimenten. Per compartiment bevinden zich dertienduizend kuikens in de stal. De voergift, watergift en de kuikengewichten registreren we apart. Voor iedere opzet voeren we een kuikencheck uit, zodat we precies weten met welke eendagskuikens (kwaliteit en gewicht) we de proef gestart zijn. Ook checken we dan de vloertemperatuur, de ruimtetemperatuur en het CO2-gehalte in de stal. De onderzoeken die we uitvoeren zijn met name voer- en rassenonderzoeken, die aansluiten op de vraag uit de markt.
Verbeteren resultaten
De onderzoeken zijn gericht op het verbeteren van de economische resultaten voor de bedrijven, het optimaliseren van de (darm)gezondheid en de dierprestaties van de vleeskuikens.
Innovaties in de pluimveesector
Onze buitendienst vleepluimvee, nutritionisten en het innovatieteam zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze voeders en adviezen voor onze klanten. Dit doen we op verschillende manieren. Bekijk hieronder de verschillende innovatie projecten voor de pluimveesector: