Jurrian Romijn week lang gastboer op @Boerburgertweet
Dit platform wordt op Twitter en Facebook door tienduizenden mensen gevolgd (ruim 20.000 op Facebook en ruim 13.000 op Twitter). Romijn gaat van 3 tot en met 8 augustus op Twitter en Facebook met burgers in gesprek over de voedselproductie in Nederland en zijn eigen biologische opfokbedrijf voor leghennen in het bijzonder. Wat er allemaal gebeurt op de boerderij voordat eieren op tafel staan bij de burger, staat centraal deze week.
Romijn besloot enkele jaren geleden pluimveehouder te worden. Op zijn bedrijf worden leghennen grootgebracht die, als ze rond de 17 weken zijn, naar biologische leghennenhouders gaan. Daar zullen de kippen de eieren leggen, die wij in de winkel kopen. Romijn doet mee aan @Boerburgertweet omdat hij het belangrijk vindt dat mensen meer kennis krijgen over de productie van voedsel in Nederland.
„Er bestaat veel onwetendheid en er zijn veel aannames over de landbouw en veehouderij. Niet altijd even genuanceerd en soms zelfs onwaar. Door aan @Boerburgertweet mee te doen, krijgen wij als boeren de kans om de maatschappij te vertellen wat er echt in stallen en op de akkers gebeurt. Het is een mooie en laagdrempelige manier om in gesprek te komen met burgers", zegt Romijn. Boerburgertweet is te volgen via: www.x.com/boerburgertweet of www.facebook.com/boerburgertweet
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: Joyce Kuster
Bron: Boerburgertweet