Succesvol Novi-Pluim ontwikkelt door
Dat werd formeel gemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering donderdag 21 november in Lent waar een groot deel van de leden vermeerderaars aanwezig was.
Zwarte cijfers
Steven Doornewaard is sinds 2010 directeur. „We schreven toen rode cijfers maar samen met slachterij Remkes, de inzet van de vermeerderaars hebben we mooie vleesproducten ontwikkeld en het duurzaamheidslabel Novi-Plus opgezet. Nu schrijven we al jaren zwarte cijfers”, zegt Steven Doornewaard. Gezien Stevens leeftijd en de groei van NoviPlus heeft Izak Vermeij het afgelopen jaar al operationele taken overgenomen. Jurjën Kuipers, pluimveehouder uit Dalfsen, heeft mede het NoviPlus ontwikkeld en wil dat graag verder mee ontwikkelen de komende jaren.
Uitbreiding bestuur
Tegelijkertijd is besloten om het bestuur uit te breiden met een extra lid. Vermeerderaar Eric van Drie uit Noordwolde heeft zich verkiesbaar gesteld en is gekozen. „Ik ben in 2005 direct ingestapt toen Novi-Pluim werd opgericht. Ik vind het een goede zaak om de krachten te bundelen bij de afzet van de uitgelegde ouderdieren. Het is een mooie organisatie die ervoor gaat om samen het beste resultaat voor de vermeerderaars te realiseren. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij”, aldus de 51-jarige van Drie.
Jos van Uden, vermeerderaar uit Geffen, was dit jaar aftredend en is herkozen. Naast van Uden en van Drie bestaat het bestuur nu uit Twan Engelen, Jurjën Kuipers en Steven Doornewaard.
Jurjen Kuipers: „We hebben nu een financiële sterke vereniging. Het belang van Novi-Pluim voor de vermeerderaars is groot; we hebben de afgelopen jaren een goede slachtprijs gerealiseerd, zeker als je die vergelijkt met andere landen in Europa. Door samenwerking, denk aan dataverzameling, managementinformatie, kunnen we de Nederlandse vermeerderingssector naar een hoger niveau brengen en de concurrentie van het buitenland aan. Daar ben ik van overtuigd en daar wil ik me graag voor inzetten.”