Cursus over voer en stalmanagement voor vleeskuikenhouders
Tijdens de cursus wordt ingegaan op samenstellingen en specifieke behoeften van de kuikens per levensfase. Met uiteindelijk doel dat deelnemers in de laatste module hun eigen vleeskuikenvoeder kunnen samenstellen, passende bij de ondernemer, de stallen, de kuikens en de specifieke wensen van de vleeskuikenhouder. De cursus vindt plaats in het Limburgse Oirlo, in het business centre RBC ‘de Oelderse Halte’ van Vitelia.
„We hebben goed geluisterd naar vleeskuikenhouders die klant van ons zijn. Bij een groot deel van deze doelgroep leeft een duidelijke wens; Het delen van kennis op gebied van met name nutritionele zaken. Maar ook het delen van praktische kennis over de werkelijke behoeften van vleeskuikens”, zegt Gijs Willems, nutritionist en verkoopadviseur bij Vitelia Voeders.
„Om gehoor te geven aan deze specifieke kenniswensen zijn we gaan brainstormen in ons team en kwamen we met het idee van een mini-opleiding voor deze doelgroep. Daarmee gaan we dus begin oktober van start. We hebben gezorgd voor een gevarieerd aanbod aan kennis van gelouterde sprekers uit de sector”, vult Jan Nelissen, verkoopadviseur bij de voerfabrikant en initiator van de cursus aan.
Aanmelden
De eerste groep zit reeds vol en gaat begin oktober van start. Inmiddels hebben zich alweer nieuwe geïnteresseerden gemeld en worden in 2020 de volgende edities gepland. De voerfabrikant onderzoekt momenteel de behoeften voor een soortgelijk opleidingsprogramma bij andere diercategorieën, zoals varkens en rundvee.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: Vitelia Voeders
Bron: Vitelia Voeders