Boeren en tuinders geloven in BoerBurgerBeweging als politieke partij
Ruim 31,5 procent van de deelnemers aan de poll, is op zich wel positief over de BoerBurgerBeweging, maar betwijfelt of de partij een vuist kan maken in Den Haag. „Met de BoerBurgerBeweging zullen andere partijen het belang van een sterke agrarische sector en het verhaal over eerlijk voedsel en het belang van voedselproductie in Nederland wel serieuzer nemen", denken zij.
Versnippering
Een minderheid (23 procent) vindt niet dat BoerBurgerBeweging in de Tweede Kamer moet proberen te komen. „Weer een nieuwe partij zorgt alleen maar voor versnippering. We hebben al genoeg partijen die het voor de voedselmakers opnemen. Ik ga er zeker niet op stemmen", zeggen zij. Bijna 1,5 procent van de stemmers op de poll gaf aan nooit te stemmen bij verkiezingen.
Groot belang
Jos Evers vindt het 'inderdaad van groot belang dat de agrarische sector in positiever licht komt te staan'. „Onze burgers worden nu door enkele, volgens mij relatieve kleine, groepen mensen met een erg 'grote mond', bijzonder slim beïnvloed. En zoals wel vaker in het verleden aangetoond; als je het maar vaak genoeg herhaalt, wordt het vanzelf geloofd", reageert hij op onze poll.
Hij adviseert BoerBurgerBeweging wel te zorgen voor capabele mensen van onbesproken gedrag. Ook adviseert hij de nieuwe partij de 'midden-onderkant' van de samenleving aan te spreken met goede onderwerpen, die leven in die bevolkingsgroep.
Ook jagers en vissers
Wim van Bijsterveldt wil dat de BoerBurgerBeweging breder wordt getrokken. „Activeer ook de 30.000 jagers (en aanhang) die de boeren ook een warm hart toedragen en met hetzelfde onbegrip/agressie te maken hebben. Voor vissers geldt uiteraard hetzelfde”, schrijft hij in een reactie.
Meer politieke aandacht
Initiatiefnemers van BoerBurgerBeweging zijn Wim Groot Koerkamp, Henk Vermeer, Marc Strijker (ReMarkAble communicatie) en Caroline van der Plas (oprichter @Boerburgertweet en chefredacteur bij Agrio). Zij menen dat het belang van voedselvoorziening en voedselproductie door de Nederlandse voedselmakers, wordt onderschat en vinden dat het onderwerp meer politieke aandacht verdient.