Belgische vleesverwerker Aoste over op sterkip
Nu, in juni 2019, zet Aoste met hun producten ‘Kip Natuur’ en ‘Kip Curry’ de eerste stap om volledig over te schakelen naar het Beter Leven Keurmerk. Het streven is dat op 31 december 2020 alle gevogelteproducten dit keurmerk dragen.
„Dierenwelzijn is voor Aoste een prioriteit”, licht Thomas De Boes, Marketing Manager Innovation bij Aoste toe. „Het volledige assortiment aan gekookte hammen voldoet sinds vorig jaar aan het keurmerk. We zijn verheugd om de eerste stap te zetten naar een diervriendelijker gevogelteassortiment. Elke stap die we zetten, is een bewuste keuze in de juiste richting. Het is dan ook onze ambitie om tegen 2025 alle Aoste producten op een diervriendelijkere manier te verwerken”, zegt hij tegen het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: Ellen Meinen Agrio Archief
Bron: Vlaams infocentrum land- en tuinbouw