Mondiale vleesconsumptie tot 2026 met 38 procent
De komende acht jaar stijgt de mondiale vleesconsumptie met circa 38 procent. Dat stelt Beatrice Fraese van VDMA in de aanloop tot de internationale vleestechnologievakbeurs IFFA die van 4 tot 9 mei in Frankfurt am Main wordt gehouden. Deze mondiale toenemende vraag naar vlees is vooral toe te schrijven aan de groeiende wereldbevolking en toenemende welvaart in de opkomende economieën. Zo verwacht de VDMA in de Aziatische landen een groei van 10 procent, in het Midden-Oosten stijgt de vleesconsumptie met 18 procent en in Latijns-Amerika met 12 procent. Voor 2022 verwacht de VDMA een mondiale vleesconsumptie van 260 miljoen ton.
Daling in Europa
In West-Europa daalt de vleesconsumptie de komende vier jaar met 1 procent verwacht de VDMA. Dit mede onder invloed van de trend van vegetarisch eten. Daartegenover verwacht de VDMA dat de Europese consument wel dieper in de beurs zal tasten voor kwalitatief beter vlees en vleesproducten, met meer aandacht dierenwelzijn, duurzame productketens en smaak.