Lidl gaat productie Kipster ei verdubbelen
Dit keer wordt er niet gekeken naar een locatie in de gebieden met veel pluimveehouderijen, maar wil men een stal bouwen dichtbij de consument in de Randstad. De stal moet namelijk ook een educatieve functie krijgen, want Lidl wil consumenten laten zien hoe en waar hun eten wordt geproduceerd. De locatie is nog niet bekend. De bouwvergunning nog niet afgegeven, maar de eieren uit de nieuwe stal moeten halverwege volgend jaar in de winkels liggen
De eieren worden volgens duurzaamheidsmanager Marlijn Somhorst van Lidl goed verkocht en de grote vraag leidde afgelopen voorjaar tot lege schappen. Lidl wil haar klanten geen nee verkopen en juist de nadruk leggen dat duurzame producten heel goed bij een de supermarktdiscounter passen. Lidl heeft dus een tweede locatie nodig om extra eieren te kunnen. De stal wordt een kopie van de stal in Venray en zal plaats bieden aan 24.000 leghennen. Met twee stallen kan Kipster ieder jaar zon vijftien miljoen eieren leveren.
Overigens neemt Lidl de Kipster-eieren wel af, maar zal ze de stal niet financieren. Daarnaast zijn er gesprekken om ook buiten Nederland deze klimaatneutrale en diervriendelijke kippenstallen te bouwen.