Belgische kipconsumptie stijgt met 4 procent

Belgen aten vorig jaar 4 procent meer kip dan in 2016. Per hoofd van de bevolking at de Belg gemiddeld 8,4 kilo kip. Hierbij gaat het zowel om verse als diepvries kip.
Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksinstituut GfK. De totale vleesconsumptie in Belgidaalde vorig jaar met 4 procent ten opzichte van 2016 naar 28,6 kilo vlees. Hierbij gaat het om zowel rood vlees, gevogelte als wild.
De consumptie van pluimveevlees op basis van karkasgewicht (vlees inclusief botten) in Nederland steeg in 2016 licht van 22,1 kilo in 2015 naar 22,2 kilo per hoofd van de bevolking. De totale vleesconsumptie bleef in dat jaar met 76,8 kilo vrijwel gelijk aan die van 2015. De consumptie van kip in Nederland is dus een stuk hoger dan die in Belgi