Europese pluimvee-vleesconsumptie stijgt naar 24,8 kilo in 2020

Dat voorspellen deskundigen van de Europese Unie, meldt het Vlaamse Pluimvee Actueel woensdag 3 januari in haar wekelijkse nieuwsbrief. De groei komt vooral van de 13 nieuwere lidstaten, met een verwaarloosbare groei voor de 15 oudere Europese landen, schrijven de deskundigen in de Europese landbouwvoorspelling van 2017 tot 2030. In de 13 nieuwe landen bedraagt de pluimveevleesconsumptie in 2020 gemiddeld 25,5 kilo per persoon, tegenover 24,6 kilo in de oudere EU-landen.
Ook de Europese eierproductie neemt volgens de deskundigen gestaag toe tot 2030. In de 15 oudere landen wordt een toename in consumptie verwacht die een lichte terugval in de 13 nieuwere landen zal compenseren.

Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Tekst: Pluimvee Actueel
Beeld: Susan Rexwinkel