Fotoserie: 'Traag groeiende vleeskuikens nagenoeg evenveel werk'
Het houden van traag groeiende vleeskuikens levert nauwelijks minder werk op. Dat is de ervaring van Dick en zijn vrouw Ina Bruil uit het Achterhoekse Halle. Ze zijn het niet eens met de algemene opvatting dat traag groeiende vleeskuikens minder arbeid kosten dan reguliere. „Hoewel we nu minder kuikens houden, lopen we even vaak door de stal”, zegt Ina.
Bruil ontvangt hogere prijs voor zijn traag groeiende vleeskuikens, maar dat is ook nodig. Zo betaalt hij iets meer voor de eendagskuikens en zijn de stookkosten hoger aangezien de bezetting afnam. De voerkosten per kuiken zijn nagenoeg gelijk gebleven.
De familie houdt sinds maart van dit jaar 36.000 langzaam groeiende vleeskuikens. Ze produceren volgens het Tante Door kipconcept. Het kippenvlees van dit concept bij onder meer slagers, poeliers en restaurants te koop. Tot begin 2016 hielden ze 56.000 reguliere vleeskuikens.
Lees het ondernemersverhaal met de ervaringen van Dick en Ina Bruil met traag groeiende vleeskuikens zaterdag 1 oktober 2016 in de regionale vakbladen Vee & Gewas en Stal & Akker en binnenkort in Veldpost.