Campylobacterinsleep voorkomen
Campylobacter is n van de meest voorkomende oorzaken van een voedselgerelateerde infectie bij de mens. Pluimvee is een belangrijke bron waar Campylobacter in kan voorkomen. De Nederlandse pluimveesector neemt haar verantwoordelijkheid op dit gebied en werkt al jaren succesvol aan het verminderen van Campylobacter op pluimvee(vlees).
Hygiemaatregelen
Hygiemaatregelen zijn een belangrijk middel om de Campylobacter-bacterie buiten de deur te houden. Vleeskuikenhouders blijken dit goed te beseffen en ernaar te handelen. Op elk bedrijf zijn aandachtspunten die met relatief eenvoudige aanpassingen verbeterd kunnen worden. Denk hierbij aan:
- Schone - vuile weg
- Ongediertebestrijding
- Hygiesluis
- Instructie personeel
- Mestafvoer
Bekijk hier een artikel over een hygieruimte op een vleeskuikenbedrijf.
Campylobactercongres Ede
LTO-NOP, NVP, Avined, Wageningen UR, Universiteit van Utrecht en het Ministerie van VWS organiseren op 31 augustus in Ede het Campylobactercongres 2016. Belangstellenden kunnen zich aan melden voor dit kosteloze congres door een mail te sturen naar info@nepluvi.nl met vermelding van de ?rmanaam en het aantal personen waarmee u aanwezig zult zijn.