Campylobacter congres op 31 augustus 2016
Campylobacter is n van de meest voorkomende oorzaken van een voedselgerelateerde infectie bij de mens. Campylobacter kan voorkomen op groente, in de natuur en in het darmstelsel van levende dieren. Pluimvee moet gezien worden als een belangrijke bron waar Campylobacter in kan voorkomen.
De Nederlandse pluimveesector neemt haar verantwoordelijkheid op dit gebied en werkt al jaren succesvol aan het verminderen van Campylobacter op pluimvee(vlees).
Om pluimveehouders en andere mensen uit de sector bij te praten over de (wettelijke) ontwikkelingen die op dit onderwerp zijn geboekt, en nog te verwachten zijn, organiseren Nepluvi, LTO/NOP, NVP, Avined, Wageningen UR, de Universiteit van Utrecht en het Ministerie van VWS op 31 augustus 2016 vanaf 12.00 uur bij de Reehorst te Ede (Bennenkomseweg 24) het Campylobacter congres 2016.
Onderwerpen
Tijdens deze middagbijeenkomst worden aanwezigen bijgepraat over:
-
Het gevonden Campylobacterniveau bij in Nederland geslachte koppels en in Nederland geproduceerde eindproducten in de periode 2009 tot en met heden;
-
De ontwikkelingen ten aanzien van een toekomstig Europees wettelijk criterium voor Campylobacter;
-
De onderzoeksresultaten van het internationale project CAMPYBRO (o.a. over het Campylobacter reducerende effect van het niveau in het darmstelsel van de kippen door het toevoegen van bepaalde additieven aan voer);
-
De onderzoeksresultaten tot nu toe van het vier jaar durende onderzoek binnen de PPS Campylobacter de baas (o.a. over mogelijke interventiemogelijkheden in de primaire sector, in de pluimveeverwerkende sector en via een mogelijk toekomstig vaccin);
-
De resultaten van het promotie onderzoek van Ewa Pacholewicz ten aanzien van de mogelijkheden om Campylobacter te reduceren tijdens het verwerkingsproces van pluimvee.
Aanmelden
De organisatoren verzoeken belangstellenden om zich aan te melden voor dit kosteloze congres dat plaatsvindt op 31 augustus 2016. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@nepluvi.nl met vermelding van de ?rmanaam en het aantal personen waarmee u aanwezig zult zijn.