Nederlandse pluimveevleesproductie stijgt met 7 procent
![](http://d3ncyx4db87lab.cloudfront.net/01/59/208/meyn.-detail.jpg)
Dat blijkt uit jaarcijfers van Nepluvi, de branchevereniging voor de pluimveeverwerkende industrie. De jaarcijfers komen tot stand op basis van cijfers die Nepluvi ontving van haar leden. De leden vertegenwoordigen volgens Nepluvi ruim 99 procent van de pluimveeslachtingen in Nederland. Het betreft hier naast vleeskuikens ook uitgelegde leghennen en eenden.
Pluimveevlees is een betaalbare bron van dierlijk eiwit. Daarnaast is het een makkelijk te bereiden product, dat in een grote variatie en in heel veel gerechten gebruikt kan worden. Met de groeiende diversiteit aan marktconcepten heeft de consument een ruime keus, van producten met een plus op dierwelzijnsgebied tot concepten met een minimale CO2 footprint, aldus Nepluvi.
Ook in de rest van de wereld geniet het kwalitatief hoogwaardige Nederlands pluimveevlees hoog aanzien. Nederland is dan ook een belangrijke exporteur van dit product. Dat Nederlands pluimveevlees een populair product is, blijkt ook nu maar weer uit de behaalde groei in productie in 2015, schrijft Nepluvi in een persbericht.