‘Vlees is en blijft hoofdgerecht in restaurants’
![](http://d3ncyx4db87lab.cloudfront.net/01/58/607/crispy_roast_chicken.-detail.jpg)
Een combinatie van vlees en vis staat op de tweede plek en een volledig visgerecht komt op plaats drie. Het minst populair is een vegetarisch hoofdgerecht. Een pasta- of rijstgerecht komt daar nog net voor, meldt vlees.nl in een nieuwsbericht op haar website.
Verse, gezonde maaltijden die het liefst ook nog streek- en seizoensgebonden zijn, worden volgens de ondernemers steeds populairder. Restaurantbezoekers blijven daarnaast steeds langer aan tafel zitten: de helft van de ondernemers valt het op dat klanten steeds langer de tijd nemen voor het nuttigen van de maaltijd.
![Foto van Tom Schotman](http://d3ncyx4db87lab.cloudfront.net/05/367/tom-schotman.150x150.jpg)
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Tekst: vlees.nl
Beeld: Wikipedia