Britse kip bevat 7 procent minder Campylobacter
Bij 15 procent werd de hoogste besmettingsgraad gedetecteerd; wat ook een daling inhoudt van 7 procent met het voorgaande jaar. Het lijkt er dus op dat de besmettingen met Campylobacter in de Britse pluimveevleessector de goede richting opgaan, meldt het Vlaamse Pluimvee in haar nieuwsbrief.
In Groot-Brittanniloopt als sinds 2009 onder leiding van de FSA een intensieve campagne in de
kippensector om de besmetting met deze bacterie terug te dringen. Elk kwartaal worden hier cijfers over gepubliceerd. Er blijkt wel een grote variatie te zitten tussen de verschillende supermarktketens.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Tekst: Pluimvee Actueel
Beeld: Ellen Meinen