‘Behoud primaire pluimveesector in Nederland is cruciaal’
Dat zei Leo den Hartog, Research en Development directeur van Trouw Nutrition afgelopen vrijdag 20 november 2015 op de Algemene Ledenvergadering van De Algemene Nederlandse Vereniging van Eierhandelaren (Anevei) in Renkum.
De directeur ziet voldoende toekomstperspectief voor de veehouderij in Nederland. We zitten dichterbij de consumenten in het Ruhrgebied en dichterbij Parijs dan de productiegebieden in Duitsland en Frankrijk (Bretange).
Onderscheidende producten
Den Hartog ziet veel kansen voor consument gestuurde kolomgerichte productie van onderscheidende producten voor rijke consumenten in Noord-West Europa. Een goede samenwerking tussen veehouders andere partijen in de keten is daarbij cruciaal volgens hem.
De directeur verwacht niet dat hier megabedrijven komen met 1 miljoen leghennen of 100.000 vleesvarkens, maar volgens hem zit er een optimum aan bedrijfsgrootte waardoor Nederlandse pluimvee- en varkenshouders kunnen concurreren.