Slachtproces kippen in tv-programma Keuringsdienst van Waarde
![](http://d3ncyx4db87lab.cloudfront.net/01/57/445/keuringsdienst_voor_waarde_2.-detail.jpg)
Ieder jaar worden er in Nederland een half miljard kippen een kopje kleiner gemaakt en dagelijks een miljoen. De Keuringsdienst vraagt zich af hoe ze dat doen. Een bijzonder verhaal over de techniek van het doodmaken, meldt de Keuringsdinest van Waarde op haar Facebook pagina.
Onder meer vleeskuikenhouder Paul Grefte, die een eigen vangmachine heeft en het bedrijf Meyn Food Processing Technology uit het Noord-Hollandse Oostzaan dat slachterijen inricht komen aan het woord in de uitzending.
Op de website en deFacebookpaginavan Keuringsdienst van Waarde zijn al voorproefjes te zien. De uitzending is later terug te kijkenvia de website.
![Foto van Tom Schotman](http://d3ncyx4db87lab.cloudfront.net/05/367/tom-schotman.150x150.jpg)
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: Keuringsdienst van Waarde