Kip in vogelvlucht
![](http://d3ncyx4db87lab.cloudfront.net/01/57/010/visie2020.-detail.jpg)
NEPLUVI presenteerde afgelopen week de visie van Ondernemers in de vleeskuikensector; vernieuwend op weg naar 2020.
De brancheorganisatie NEPLUVI wil zich inzetten als stimulator van de voortdurende vernieuwing. In de visie 2020 brengen zij meer informatie over de productie van kip.
Feiten en cijfers
- In 2013 aten de Nederlanders gemiddeld 22 kilogram pluimveevlees
- Kip is een van de meest gecontroleerde voedingsmiddelen als het gaat om naleving van wetgeving, kwaliteitssystemen en leverancierseisen
- De productie van kip belast het milieu minder dan de productie van andere vleessoorten qua bijdrage aan het broeikaseffect
- De pluimveesector is met 20.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen een belangrijke banenmotor.
Dit en meer kunt u lezen in het visiedocument en op kipinnederland.nl. Steeds meer mensen willen weten hoe ons voedsel geproduceerd wordt. Daarom feiten en cijfers, van de vleeskuikensector. In de visie een indruk van de vernieuwende ontwikkelingen en uitleg over misverstanden en vooroordelen over de sector.