‘Meer Campylobacter door slechte hygiëne Duitse slachterijen’
![](http://d3ncyx4db87lab.cloudfront.net/01/56/444/meyn.-detail.jpg)
Het aantal Campylobacter besmettingen bij Duitse consumenten steeg vorig jaar naar 71.000 ten opzichte van 55.803 in 2004. Het Duitse ministerie van Volksgezondheid noemt de slechte hygiëne in slachterijen de oorzaak van de toename, meldt de Duitse website topagrar.com.
Volgens het ministerie is steeds meer kippenvlees besmet. Tijdens een steekproef uit 2013 vond men op 52,3 procent van alle kip Campylobacter terwijl dat aandeel in 2011 op slechts 40,9 procent was, meldt het Duitse weekblad der Spiegel.
Het ministerie van Volksgezondheid vindt het absoluut noodzakelijk om de hygie-eisen consequent toe te passen op de werkplek. De slachterijen moeten volgens het ministerie zoeken naar manieren om het besmettingsgevaar verder te verminderen. Campylobacter bacteri kunnen bij mensen bijvoorbeeld diarree veroorzaken.