Eerste mmmEggiedag groot succes
Topkok Huub Oudshoorn vertelde de mmmEggies allerlei leuke wetenswaardigheden over eieren. Een ei is het meest veelzijdige product ter wereld en in geen enkele wereldkeuken ontbreekt het ei, vertelde hij.
Huub ging, met hulp van de mmmEggies, aan de slag in de keuken. Hij had Nederland verdeeld in een aantal delen waar de mmmEggies hun kippen houden. Op het menu stond kalfsschnitzel, krieltjes, Limburgse asperges en alles met een heerlijk ei op diverse manieren bereid.
Van gepocheerd ei, spiegelei, omeletrol, enzovoorts. Leuke idee, heerlijk eten en als afsluiter het boek van Huub Oudshoorn: the World in 80 eggs. Een inspirerende dag met passie, energie, trots, gezelligheid en vol inspiratie.
Nieuwe mmmEggies gezocht
De mmmEggies zijn op zoek naar nieuwe leden, vooral boven de grote rivieren zijn er nog weinig legpluimveehoudsters lid van de mmmEggies. Legpluimveehoudsters die het Nederlandse ei willen promoten en mmmEggie willen worden kunnen zich aanmelden viainfo@mmmeggies.nl.
Deelname is gratis.Kijk opwww.mmmeggies.nlwie de mmmEggies zijn en kijk op de Facebookpagina van de mmmEggies voor meer foto's van de mmmEggiedag.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Tekst: mmmEggies
Beeld: mmmEggies