Nieuw kipconcept voor zorginstellingen op komst
Hoekerswever heeft al diverse partijen gevonden die meedoen aan het concept en is in gesprek met partijen uit de zorg. Het concept is eigendom van een stichting en het kippenvlees wordt straks vermarkt via een vereniging van producenten en afnemers.
Het gezamenlijke belang van de nieuwe keten staat voorop in plaats van dat iedere partij voor zichzelf werkt en zelf zoveel mogelijk winst wil maken, stelt de initiatiefnemer. Hij benadrukt dat het ook geen idee is van n partij.
Interesse van zorginstellingen
Een aantal zorginstellingen heeft al aangegeven interesse te hebben in de nieuwe zorgkip omdat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam inkopen belangrijk vinden, vertelt Hoekerswever.
De bedoeling is om met een kip te werken die langzamer groeit dan reguliere vleeskuikens. Het concept is nu in ontwikkeling en van idee moeten concrete plannen worden gemaakt. Hoekerswever verwacht dat pluimveehouders op zijn vroegst in 2016 kunnen deelnemen aan het concept.
Als het een succes wordt, kunnen we het wellicht uitbreiden en kan het concept ook aan supermarkten worden verkocht die ook werk willen maken van duurzaam inkopen. Maar dat is allemaal toekomstmuziek, blikt Hoekerswever alvast vooruit.