Nieuwe gezondheidsvoordelen eieren ontdekt
Dr Mitch Kanter beschreef het ei als het meest natuurlijke voedsel dat er bestaat. Dit melden the poultry site en het Vlaamse Pluimvee Actueel. Een ei is uniek: het bevat slechts een beperkt aantal calorie terwijl het een grote bron is van noodzakelijke vitaminen en mineralen.
Een ei produceren gebeurt ook op een meer duurzame manier dan de productie van andere dierlijke proteen. Dr Tia Rains vertelde dat het eten van een ei, door zijn hoeveelheid proteen, voordelig is voor metabolische factoren als bloeddruk en het peil van zogenoemde slechte cholesterol in je lichaam.
Goed voor de spieren
Dit kwam aan het licht bij onderzoek van experimentele dien die koolhydraten vervingen door proteerijk voedsel. Ze stipte hierbij aan dat meermaals per dag kleine porties proteerijk voedsel eten beter is om spieren op te bouwen en te onderhouden dan tweemaal daags een grote portie voedsel te verorberen.
Vooral atleten en ouderen kunnen hier voordeel bij halen. De gezondheid van oudere mensen kan enorm verbeteren door het regelmatig eten van kleine porties proteerijk voedsel. De wetenschappers onderstreepten het belang van een ei als leverancier van protee van hogekwaliteit en nutriten en een goede ondersteuning om gewicht te verliezen.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Tekst: Pluimvee Actueel
Beeld: Ellen Meinen