Vier voedingsbedrijven doen kooi-ei in de ban
Bolletje gaat volgens Wakker Dier nog een stapje verder: eind dit jaar wordt overgeschakeld van scharreleieren, op eieren van hennen met uitloop naar buiten, meldt het ANP.
In Nederland worden gemiddeld een kleine 200 eieren per persoon gegeten. Dit is inclusief de verwerkte eieren", zegt leghennenhouder Hugo Bens. Bens is ook Vakgroepvoorzitter pluimveehouderij ZLTO en bestuurslid vakgroep LTO/NOP.
Van de verwerkte eieren in producten zoals mayonaise en koekjes is de herkomst vaak onduidelijk, omdat niet op de verpakking hoeft te staan om wat voor ei het gaat.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Tekst: ANP
Beeld: Ruth van Schriek