‘Passie pluimveesector lastig bij innovatie’
Iske is verbonden aan de universiteit van Maastricht, werkzaam bij ABN Amro en sinds kort ook toegetreden tot de Raad van Advies bij Coppens diervoeder. Hij probeerde de deelnemers te inspireren om met innovatie aan de slag te gaan en te informeren wat hen daarbij te wachten staat.
Anders denken
Innovatie is eigenlijk een andere manier van denken. Neem hoogspringer Osborne die als eerste rugwaarts over de lat sprong. Hij was niet de beste, maar bedacht een andere manier om hoger te kunnen springen. Daarmee werd hij kampioen.
Provocatief opereren
Innovatie vandaag de dag is volgens Iske vooral een proces van open innovatie, met veel samenwerking. Kennis is er genoeg. Ook binnen de vleeskuikensector. Door die kennis te delen en vanuit verschillende perspectieven te bekijken, ontstaan er nieuwe ontwikkelingen. En daarbij moet je provocatief opereren. Innoveren is namelijk ook weerstanden overwinnen en andere paden bewandelen. Daarbij moet je altijd terug kunnen en stappen heroverwegen. Zelfs zeggen dat het niet lukt. Dat hoort bij innovatie. Maar als het de moeite waard is benoem dat dan ook. Dat kan voor een trekkracht zorgen om je er op moeilijke momenten doorheen te slepen, aldus Iske.