Dierlijke eiwitten goed voor ouderen
Mensen leven gemiddeld steeds langer. Daarom ervaren ook steeds meer ouderen in het dagelijks leven de gevolgen van geleidelijke aftakeling. Uit onderzoek onder ruim 1.000 ouderen met een gemiddelde leeftijd van 67,4 jaar bleek, dat bij een hoge inname van dierlijke eiwitten er bijna 40 procent minder kans was op functionele aftakeling dan bij ouderen met een lagere inname aan dierlijke eiwitten.
De onderzoekers verzamelden gegevens over de eiwitinname via vragenlijsten. De uitkomsten leerde dat voldoende dierlijke eiwitten in de voeding een stevige rol speelt bij het behoud van belangrijke functies, meldt vlees.nl.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Tekst: vlees.nl
Beeld: Ellen Meinen