
Slachterij Pludis uit Bree (B) ziet toekomst in de afzet van kipproducten

Slachterij Pludis uit Bree (B) van familie Schildermans heeft in de afgelopen jaren haar slachterij compleet gerenoveerd en de capaciteit uitgebreid. Doordat ze een blijvende vraag naar kipproducten ervaarden, hebben ze de stap gezet om flink te investeren in hun bedrijf. De focus ligt op het leveren van veilige, uniforme, verse en 100% Belgische kipproducten. Slachterij Pludis verwerkt circa 300.000 vleeskuikens per week.
De vraag was groter dan de capaciteit
Voordat we aan de vernieuwing van de slachterij begonnen, hadden we een klantenstop. De vraag naar kipproducten was groter dan we konden leveren,” vertelt Eloy Schildermans die sinds 2020 eigenaar is van slachterij Pludis. “We zien dus zeker toekomst in de afzet van kippenvlees.” Om kwalitatief goede, betrouwbare producten te kunnen leveren én economisch en efficiënt te kunnen werken, is er gekozen voor innovatieve en intelligente technologische oplossingen. Eloy: “Alle apparatuur, vloeren en elektriciteit zijn vervangen. Eigenlijk is alleen de romp blijven staan.”