Kipster brood gemaakt met 100 procent Nederlandse tarwe
Lidl begon vorige maand, naast de verkoop van Kipster eieren, ook met de verkoop van Kipster brood. Dit is volkorenbrood, gebakken met Nederlands graan dat groeit op de vruchtbare Groningse akkers en wordt bemest met mest van Kipster kippen. Deze kippen krijgen het onverkocht brood in hun voer en zo sluit de kringloop. Agrifirm werkt al drie jaar samen met Kipster en vooral met de vier Groningse telers die de Nederlandse baktarwe telen voor dit brood. En daar is de coöperatie enorm trots op.
‘We leveren een mix van drie zorgvuldig geselecteerde baktarwerassen die bekendstaan om hun bakkwaliteit, zoals een hoog eiwitgehalte, valgetal en robuustheid. Samen met de telers zetten wij ons in voor een zo duurzaam mogelijke teelt. Dit betekent dat er 15 procent minder stikstof wordt gebruikt en dat er wordt gekozen voor een werkwijze met een lagere milieubelasting’, aldus Agrifirm.
Derk Bosscher die samen met zijn zoon Tom een akkerbouwbedrijf in Groningen runt, is erg te spreken over de samenwerking. „Wij telen samen met een akkerbouwer in Finsterwolde en twee akkerbouwers in Nieuwolda in totaal 50 hectare wintertarwe voor de productie van het Kipster Brood.” Agrifirm ondersteunt daarbij met teeltbegeleiding en opslag van het graan. Meer weten over de achtergrond van dit brood? Kijk op: https://kipster.nl/brood/ of koop en proef het Kipster Brood van 100 procent Nederlandse tarwe bij jouw Lidl-filiaal.
Tekst: Redactie Pluimveeweb
Beeld: Kipster
Bron: Agrifirm